4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Το 2024 είναι ολυμπιακή χρονιά! Το Παρίσι ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του κόσμου.

Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) διοργάνωσαν την  Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. Στόχος της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλη τη χώρα να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 10 Έλληνες και Γάλλοι αθλητές, δέκα ξεχωριστές γυναίκες και άνδρες. Οι συναντήσεις διεξήχθησαν διαδικτυακά, μέσω zoom, στα ελληνικά και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε δύο συναντήσεις:

  • Με τον Γιάννη ΚΩΣΤΑΚΗ, πρωταθλητή της Παραολυμπιακής κολύμβησης και
  • Με τον Eric DARGENT, πρωταθλητή του Παραολυμπιακού σερφ.

Οι πρωταθλητές μοιράστηκαν γεγονότα από την πορεία της ζωής της, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω της αναπηρίας τους αλλά και για την πίστη τους στις δυνατότητές τους και το πάθος τους για τον αθλητισμό.

Οι συναντήσεις με κορυφαίους αθλητές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης και μία ευκαιρία για όλους να ανακαλύψουν τις αξίες του Ολυμπισμού.