Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού 2023- Τρέχουμε για το “ΕΥ”

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, το σχολείο μας συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με κεντρικό θέμα  «Τρέχω για το ΕΥ» https://beactive.hoa.org.gr/ Το δικό μας “ΕΥ” ήταν η “ΕΥσυνειδησία”. Οι μαθητές μας έτρεξαν μια συμβολική διαδρομή 3,3 χιλιομέτρων που περνά από τις γειτονιές και τους ελαιώνες της Ροδίτσας γύρω από το σχολείο μας και καταλήγει στην πληγείσα από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχή της Μεγάλης Βρύσης.

Η συμβολική αυτή διαδρομή, εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες, των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας.
Τα παιδιά τρέχουν για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζειν-ΕΥτυχίαΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη
στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Για το δικό μας σχολείο η φετινή ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δεν είχε τα ίδια «χρώματα». Ήταν όμως ημέρα ΕΥσυνειδησίας συνέπειας, υπευθυνότητας, τιμιότητας, αμεροληψίας, σύνεσης και οργάνωσης. Με το μυαλό στους απανταχού πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς, σεισμοπαθείς, με την καρδιά στους «αγγέλους» των Τεμπών και στους συντοπίτες μας πληγέντες της Μεγάλης Βρύσης, τρέξαμε τη δική μας σκυταλοδρομία με σηματωρό την ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ και το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ως βάση του αθλητισμού, αλλά και του μαραθώνιου της ζωής.

Την ημέρα αυτή είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον παλιό μας μαθητή Μάριο Αναγνώστου, έναν από από τους καλύτερους Έλληνες νεαρούς δρομείς με αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, με σημαντικότερη διάκριση την ένατη θέση στα 10000μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 (Ταλίν, 2019). Ο Μάριος μίλησε στα παιδιά για την ως τώρα πορεία του και τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο αθλητισμός στη ζωή μας. Έτρεξε με τη σκυτάλη δίπλα στους μαθητές μας μέχρι τον τερματισμό, όπου περίμεναν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλης Βρύσης κ. Γ.Καπούλα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Αργυρώ Μπακοπούλου.

Νωρίτερα είχαν παραδοθεί στην τοπική Κοινότητα καθαριστικά υλικά που συγκέντρωσε το σχολείο μας για να ενισχύσει τους πληγέντες της περιοχής.